Trinn 1 kurs 9-11. oktober – oppdatert

Trinn 1 kurs 9-11. oktober – oppdatert

Meld deg på i dag – https://min.speiding.no/activities/view/778 påmeldingsfrist 23. sept

Vi ønsker å tilby Trinn 1 i lokal krets og derfor så avholdes Trinn 1 for ledere i ØØK på Askim speidergruppes speiderhus 9 – 11 oktober.

Dette er en ypperlig mulighet for nye (og gamle) ledere å lære litt om hva man burde tenke på før man drar på tur med speidere, få litt erfaring i praktisk friluftsliv (på speider måten), se litt av hva speiderne lærer på peff 2 og ikke minst treffe andre ledere fra kretsen for bålkos og erfaringsutveksling.

capture0026-1032

Trinn 1 består av 3 moduler som vi går igjennom i løpet av helgen:

Sikkerhet på tur
Kurset «Sikkerhet på tur» forteller om hvilke retningslinjer Norges speiderforbund har i forbindelse med speideraktiviteter, og gir deltakerne verktøy for å kunne håndtere sikkerhetskrav som samfunnet pålegger oss.

Praktisk friluftsliv
Kurset «Praktisk friluftsliv» er et kurs i friluftsliv slik det brukes i speidersammenheng som både erfarne og uerfarne lederne kan ha god nytte av det. Kurset tar for seg de praktiske aspektene ved enkelt friluftsliv og åpner for refleksjoner rundt friluftslivets betydning i speiderarbeidet.

Norsk grunnkurs i førstehjelp
Kurset «Norsk Grunnkurs i Førstehjelp» er et kurs i livreddende førstehjelp. Disse kunnskaper er nødvendige for alle speiderledere og gir dem trygghet i forhold til lederrollen. Dette kurset arrangeres også av andre aktører, som Røde Kors, og kan derfor tas i regi av dem, men dette må kunne dokumenteres. Dette vil bli kjør på fredags ettermiddag og kveld.

Fredagkveld og lørdag formiddag er vi på speiderhuset til Askim speidergruppe. Vi sover ute i Åsermarka nord i Askim fra lørdag til søndag. Siden det er Peff 2 samme helg – så skal vi ha felles leirbål.

Mer info om trinn 1 kan du lese om på speiderbasen

Du melder deg på via min.speiding – kommer du ikke inn på min.speiding – ta kontakt med din gruppeleder så hjelper de deg sikkert.

Det er gratis for ledere fra ØØK å være med – men det er et «noshow» gebyr på 300 kr hvis du melder deg på med ikke møter opp (sykdom er gyldig fraværsgrunn). Ledere fra andre kretser betaler 300 kr i deltageravgift.

Spørsmål; send en epost til leder@ook.no

Speiderhilsen fra
Lederombud Øystein som har med Ingunn og Lene som hjelpere

Stengt for kommentarer.