Andre dag på roverleir

Andre dag på roverleir

Rovere fra ØØK skriver dagbok og deler sine opplevelser fra Slagplan – Agenda roverleir på Tredalen sommeren 2021

Ankomst roverleir

12.juli 2021 – skrevet av Signe, Tana, Simen, Kajsa, Eirik, Therese og Cathinka

Vel uthvilte våknet vi i teltet, før vi stod opp og spiste en god frokost. Fordelen med roverleir er at det tas hensyn til at ikke alle er A-mennesker, så aktivitetene startet ikke før 10.30, og vi hadde tid til å ta en rolig morgen. Aktivitetene er delt i fire, med en kohort på hver aktivitet av gangen, så alle skal få prøvd hver aktivitet gjennom uka.

Vi fikk først testet ut hinderløypa, inspirert av Rover 5-kamp, så mye lagarbeid, gjørme, svette, og god stemning var inkludert. Ganske gjørmete og mørbankende dro vi så for å bade, hvor vi hoppet i med klær, sko og alt, for å vaske av oss den verste møkketeheten. Rene og pene (kan diskuteres) laget vi så en deilig lunsj, med kylling og falaffel i lefser.

Etter lunsj var noen av oss en tur med selveste Havbraat, NSFs egne seilskute, hvor selveste Birger, Agendas maskot, var med! Det var veldig gøy, hvor de som ville fikk prøve seg på å styre roret, heise seilet, og bli firt opp på toppen av masten, hvor du kunne se helt til Las Palmas. Resten av oss fikk prøve oss på redesign, som går ut på å ta et klesplagg og gi det en ny funksjon. Vi startet med en hettegenser, som ble gjort om til en bag, en varmebeholder til flaske, og en schruncie. Tingene skal bedømmes senere av dommere senere i uka, så det blir spennende å se hvordan det går.

Etter en gourmetmiddag bestående av stekt laks og grønnsaker gikk turen til leirbålet. Der spilte Agendas leirartist, Sigrid Nordby, med band, en rekke sanger, blant annet leirsangen. De var veldig flinke, og det var meget god stemning. Det var veldig deilig å endelig ha et ordentlig speiderleirbål igjen! Etter leirbålet bar turen tilbake til leirplassen, der vi tok den siste oppvasken fra middagen, som vi ikke rakk før leirbål, whoops. Nå skal vi sove veldig godt etter en begivenhetsrik dag på leir, og drømme søtt om hvor episk haiken blir i morgen.

Stengt for kommentarer.