Vi kapret leirflagget

Vi kapret leirflagget

Rovere fra ØØK skriver dagbok og deler sine opplevelser fra Slagplan – Agenda roverleir på Tredalen sommeren 2021

16.juli 2021 – Skrevet av Nina Aanestad

Torsdag våknet vi en halvtime tidligere, noe som var litt tøft etter haiken dagen før. Morgenen gikk til henting og spising av frokost, og klargjøring til iscout. Vi møtte opp nede på fellesområdet og fikk vite at iscout gikk ut på å fullføre så mange ulike forhåndsbestemte oppgaver som mulig før lunsj. Oppgavene var varierte, både i vanskelighetsgrad og tid. Noen eksempler var å ta et gruppebilde med særpreg, teipe en deltaker til veggen, gjenskape et albumcover og sette opp et telt opp ned. 

Etter iscout spiste vi lunsj på leirområdene våre og dro etterhvert på de neste øktene med aktiviteter. Gruppene våre begynte med handelsspillet, et spill hvor vi i grupper representerte flere land med ulike utgangspunkt i teknologi, ressurser og penger, og alle skulle prøve å jobbe seg oppover mot rikdom. 

Etter handelsspillet fikk vi oppgaven til hemmelig oppgave og gikk opp til leirområdet vårt. Vi fikk en liten motor og skulle lage et fungerende kjøretøy på en og halv time, med blandede resultater. Etter det spiste vi fellesmiddag som vi fikk servert og hadde mer eller mindre resten av kvelden fri, som blant annet ble brukt på vannkrig ved kroa, sying av redesign-plagg, flaggkapring og å bli bedre kjent med andre rovere. Vi roverne fra Fritt Vilt fikk endelig en anledning til å kapre leirflagget som lagene har kjempet hardt om gjennom leiruka, og skrevet på navnet vårt i tekstiltusj. Flagget festa vi til en raje som vi surret øverst på portalen vår, men lite visste vi at klokka kvart over to – etter bare 3 kvarter med heder og ære – skulle noen fra stab klatre opp og stjele det mens vi ikke fulgte med. Men kanskje får vi sjansen tilbake seinere. 

Dagen har nok for de fleste gått i ett, ettersom det ble mange økter og aktiviteter utover dagen. Ganske slitne legger vi oss til å sove og gleder oss masse til alle leiraktivitetene planlagt for i morgen. Takk for oss!

Stengt for kommentarer.