Vandrertur #9.5 – Vinterspeiding / god mat på tur

Vandrertur #9.5 – Vinterspeiding / god mat på tur

Igjen inviterer Østre Østfold Krets speidere i vandreralder (troppspeidere som går på ungdomsskolen) til en flott helg med en #nattinaturen og en natt på hytte.

Covid-19/ Korona info: Vi gjør hva vi kan for å gjøre denne turen trygg for alle deltagerne, så det blir tur så sant vi har lov. For at vi skal overholde «meteren» best mulig så kan det skje at alle må sove ute begge netter i enkeltmannstelt, under tarp alene eller i hengekøye – vi har hengekøyer og tarps til utlån for de som ikke har dette. Info om hvorvidt dette skjer kommer i epost 7. feb.

Det er også viktig at alle speidere har med antibac som de kan bruke under aktivitetene, ved måltider vil vi ha løsninger for håndvask og felles antibac.

Tema: Alle vandrerturer har et tema; alt fra «Turen er ikke over før du sitter hjemme i dusjen og gråter» til «Vann er vått og kaldt». Denne gangen er tema «Vinterspeiding og god mat på tur». Dvs. hvis det er snø og vinter så lærer vi mest om vinterspeiding, hvis det ikke er spor av snø, så blir det mest fokus på god mat.

For hvem: Troppsspeidere* fra ØØK som går på ungdomsskolen. *Hvis turen ikke fylles opp av troppsspeidere så kan også rovere også være med.

Hvor: I Gaupesteinsmarka i Tomter, med minst en natt på Gaupesteinshytt tilhørende Tomter Speidergruppe

Når: Fredag 11.02.22 kl 18:31 – søndag 13.02.22 kl 11:58

Pakkeliste: Vanlig utstyr for å sove og være ute om vinteren, uansett vær. Utfyllende pakkeliste blir sendt til eposten du har registret i min.speiding og blir lagt ut her på ook.no

Pris: Gratis. Men det er som vanlig et «noshow» gebyr på 500 kr. hvis man unnlater å møte opp (Sykdom er godkjent fravær – men må meldes fra om i forkant).

Påmelding: Individuell påmelding her: https://min.speiding.no/activities/view/2899 ** Absolutt siste frist for påmelding er 6. februar kl. 21:00. Maks 16 plasser (pga. covid-19), det er i utgangspunktet «førstemann til mølla». Ved flere enn 16 deltakere vil plasser bli fordelt for å sikre flest mulig grupper og nye deltagere. Du vil få beskjed om du har fått plassen eller ei i løpet av 7. feb.
**Har du problemer å komme inn på min.speiding – så spør lederen din om hjelp, kan ikke de hjelpe deg så send epost til oystein@askimspeidergruppe.no så kan jeg prøve å hjelpe til.

Hva skjer på en typisk vandrertur: Det er flere som ikke har vært på vandrertur før og lurer kanskje på hva som typisk skjer på en slik tur. Her er en oversikt over hva som vi gjorde sist tur:

Fredag kveld møttes vi ved Skrabberud hytte, vi snakket litt sammen først for å bli kjent, bli delt opp i to patruljer og for å få litt info om hva som skulle skje. Vi gikk så inn på hytten å spiste taco (den ene patruljen hjalp til med å lage taco), spilte spill og kort. Vi hadde også en avansert form for «viskeleken» hvor Øystein startet med å fortelle en historie til en deltaker, som fortalte den videre til neste, som igjen fortalte det den husket til neste osv. Vi brukte mobil for å ta opp historiene og for å spille dem av. Historien til Øystein var ca 2. min lang, siste historie var ca 4 sekunder lang og omhandlet noe HELT annet. Ca. kl 23:00 så var det stille i hytta, noen av lederne sov ute, alle deltakerne sov inne.

Lørdag morgen kl. 08:00 så var det flaggheis ute hvor vi fikk litt info om hva som skulle skje i løpet av dagen. Vi spiste frokost (egg og bacon mm), før vi ryddet opp i utstyret vårt for å være klare for en natt ute. Når det var gjort så løste vi noen kodeoppgaver og lekte litt med semaforflagg, og generelt «chilla». Lunsjen ble laget av patruljene på stormkjøkken, det var en form for pastasalt med valgfritt tilbehør og tacolefser, all maten ble så delt på i som et koldtbord. Vi lagde så desserten for kveldsmaten – arm pit fudge (en blanding av smør, melis og kakao i en pose) – før så tok med oss sekkene våre og gikk til Tutjern (ca 1,2 km unna). Der slappet vi av og koste oss. Patruljene lagde middag på bål; kremet pasta med grønnsaker. Utover kvelden så samlet vi oss rundt et leirbål hvor vi snakket rolig sammen og senket skuldrene etter en lang og (ikke så) hard dag, de av oss som orket spiste også sin pose med bæsj (armpit fudge). Den natten sov alle under åpen himmel.

Søndag våknet vi til flaggheis ca 9 ish, spiste brødmat til frokost, ryddet opp etter oss, reflekterte litt over hvordan turen hadde vært, delte ut merker og dro hjem.

Dette opplegget beskriver egentlig de fleste vandrerturer vi har hatt, noen ganger er første natt inne på hytte, andre ganger er det andre natt som er på hytte. Det som er viktigst med turene er at vi slapper av, gjør mye som vi vil, lager god mat sammen, spiller spill og snakker sammen.

Stengt for kommentarer.