Nordisk vennskap

Nordisk vennskap

Tekst og bilde: Øystein Bøhler

Det beste med speideren og å være på leir er jo vennene man får. I vår gruppe – Askim – så har vi et veldig godt samarbeid med speidere fra de forskjellige vennskapskommunene våre i Finland, Sverige og Danmark. Både ledere og speidere møtes flere ganger i året

På wsj så hadde jeg lyst til å møte nye og gamle venner fra de nordiske vennskapsgruppene våre. Jeg lagde derfor et eget merke som alle fra disse gruppene får når vi møtes. I løpet av leiren så hadde vi 3 avtalte meetup, jeg var heldig å få møte mange nye og gamle venner. Gøy å se at hvis man er i speideren en stund så vi man møtes igjen. Mange av speiderne som jeg møtte, har ikke vært med på nordiske aktiviteter før, men jeg er ganske sikker på at flere av dem blir med ved neste mulighet.

Foto: Øystein Bøhler

På leiren var vi så heldige at vi fikk en gjeng svensker fra nord i skåne som nærmeste nabo. Tropp 12 – min tropp – er stort sett fra Skien til Kristiansand, og derfor var de først skepsiske til svenskene. Men nå mot slutten av leiren så synger vi sanger og spiller kort sammen. Så her er har det blitt mye nordiske vennskap.

Stengt for kommentarer.