Avslutningsseremoni

Avslutningsseremoni

Tekst og bilder: Ida Linnea Bergman

Foto: Ida Linnea Berman

Torsdag kveld endte jamboreen offisielt, og etter en dag med sistelitenbytting av merker, avskjed med nye venner og nedrigging av leir samlet alle de 50 000 speiderne seg foran hovedscenen på summit center. 

Disse speiderne måtte starte leirbålet med å vente. Leirbålet var en time forsinka pga regn. Men speiderne hadde det morsomt allikavel med Just Dance og et spektakulært fallskjermshow. 

Da leirbålet endelig startet kom det stor jubel fra publikum, og ut på scenen kom The Old Guard, en militær framvisning for å feire Amerika som et av vertslandene. 

Deretter kom konferansierene fra Mexico, Canada og USA fram for å ønske velkommen til leirbål en siste gang. I sin tale prøvde de å bestemme hva det beste hadde vært med jamboreen. Det ble diskusjon om det var klatring, vannaktiviteter, zip-lines eller å få nye venner. Til slutt med det konkludert med at alt på jamboreen hadde vært fantastisk, og ingenting kunne kåres.

Foto: Ida Linnea Berman

Etter konferansierene fikk vi besøk av to generalsekretærer på bare en halvtime. 

Først kom generalsekretæren for WOSM, Ahmad Alhendawi, og snakket om hvordan alle speiderne på jamboreen nå var globale ambassadører for speiderens budskap.

Etter Alhendawi kom noen som overassket alle, nemlig selveste Ban Ki Moon, tidligere generalsekretæren for FN. Han ga alle oss speidere tre oppdrag.

  1. Å være globale borgere
  2. Å fortsette å være speidere
  3. Å følge parisavtalen
Foto: Ida Linnea Berman

Det siste av den høytidelige delen av seremonien kom som en ansvarsovertagelse. Vi ble først presentert med den 24. Jamboreenens «Dream team», initsiatakere til jamboreen. Plutselig kom et nytt team på scenen, og dette var dream teamet til den 25. Jamboreen i Sør-Korea i 2023. Ansvaret for jamboree ble offisielt gitt over til det nye teamet.

Foto: Ida Linnea Berman

Nå startet show-delen. Opp på scenen kom Pentatonix! Pentatonix er en kjent a capella-gruppe, og de kom på besøk til oss på speiderleir! Vi var deres største publikum noensinne, så nervøse var de, men vi fikk et bra show med blant annet Ariana Grande-sanger, beatboxing og Hallelujah.

Foto: Ida Linnea Berman

Etter Pentatonix ble alle overraska, for plutselig ble skjermene hacka! Fra radene bak kunne det godt høres «det er russere!» Det viste seg å ikke være russere når en fargefull og lysende person kom på scenen. Denne gangen kunne det høres : «det er TIX!» igjen var gjettingen feil, for det vise seg å være en utrolig dansegruppe! De danset med lyset av, men kostymene deres var fulle av neonlys.

Det skulle ha vært en vanskelig sak å toppe det som allerede hadde blitt fremført på scenen, men jamboree skuffer aldri. Hele showet endte med et spektakulært fyverkerishow på hele 15 minuntter! Det var alle fyverkeri man kunne tenke seg med heftig musikk i bakgrunnen. Det slo ihvertfall alle nyttårsshow jeg noen sinne har sett. 

Og med det, så var jamboreen over, og det var litt av en avslutning

Stengt for kommentarer.