Østre Østfold krets’ fremtidige aktiviteter

Østre Østfold krets’ fremtidige aktiviteter

Hei alle sammen,

De fleste av dere er sikkert nå blitt kjent med de nasjonale retningslinjene for sosiale sammenkomster og så videre. Speiderforbundet har også publisert sine retningslinjer for speideraktivitet i nær fremtid i den ekstraordinære situasjonen vi er oppe i.

Vi har i dag, 12. Mars hatt et ekstraordinært styremøte hvor vi har sett på våre fremtidige arrangementer og har gjort følgende beslutninger:

13. til 15. Mars – Alpintur: Avlyses. Deltagerene er allerede informert da avgjørelsen ble tatt tidligere på dagen i dag etter en del bekymringsmeldinger/usikkerhet. Kretsen tilbakebetaler alle deltageravgifter og dekker kostnaden ved avbestilling. PRAKTISK INFORMASJON: Vi holder på å bytte kasserer, så tilbakebetaling kan ta bittelitt tid 🙂

27. til 29. Mars – Trinn 2 lederkurs: Flyttes til 23-25/10.

27. til 29. Mars – Peffkurs: Flyttes til høsten 2020, dato foreløpig uviss.

4. til 5. April – Roversamling Helt på Grensen: Avlyses. Vi har ingen garantier for at klatreparken er åpen om vi setter en annen dato. Neste mulighet blir derfor høstens «kickoff,» og roverene kan kanskje forvente seg noe ekstra her.

17. til 19. April – KL/KS-Samling: Her avventer vi informasjon fra NSF, men iflg forbundets egne retningslinjer blir denne nok avlyst.

24. til 26. April – Kretskonkurranse: Avlyses. Avventer informasjon fra NSF om hva de gjør med NM i speiding før vi eventuelt setter ny dato.

8. til 10. Mai – Småspeiderleir og KK: Flyttes til høsten, samme helg som småspeiderløft. Alle som går i småspeideren før sommeren kan være med slik at ingen blir utelatt som kanskje hadde gledet seg til dette.

De resterende aktivitetene har vi foreløpig ikke sett noe på, og situasjonen kan endre seg raskt. Vi vil ha vårt neste styremøte den 23. Mars via videokonferanse, og vi vil da forhåpentligvis ha svar på det ovenstående som er uavklart pr. idag.

Vi minner alle grupper, ledere, rovere, speidere og småspeidere om å følge NSF’s retningslinjer publisert på https://speiding.no/nyhetsarkiv/viktig-informasjon samt Folkehelseinstituttets anbefalinger https://www.fhi.no/nyheter/2020/helsedirektoratet-har-i-dag-vedtatt-folgende—som-gjelder-fra-klokken-18.0/ og deres temaside med oppdateringer: https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/

Husk også å være et godt forbilde for deres speidere og deres foresatte. IKKE publiser informasjon på facebook eller andre sosiale medier hvor dere ikke er 100% sikre på er korrekt og fra offisielle kilder. Husk kildekritikk i enhver situasjon. Hvis noen bekymrede speiderbarn kontakter dere om viruset kan det lønne seg å være forberedt og noen tips til det kan man finne blant annet her: https://www.helsedirektoratet.no/nyheter/rad-om-a-snakke-med-barn-og-unge-om-koronavirus-covid-19

One thought on “Østre Østfold krets’ fremtidige aktiviteter

  1. Takk for at dere tar ansvar, veldig informativt skrevet. Bra å minne om å tenke seg om før deling. Husk, at vi som speider ledere kanskje kan bidra med hjelp, der det trengs. Alltid beredt ! Digetal klem fra lene

Stengt for kommentarer.

Stengt for kommentarer.