Vandrertur 9.5.5 «Vi finner nok frem til slutt»

Vandrertur 9.5.5 «Vi finner nok frem til slutt»

Igjen er det duket for vandrertur i Vikens beste skogsområde. Vandrerturer er turer som er skreddersydd for troppspeidere i Østre Østfold Krets som går på ungdomsskolen (blir ikke turen fylt opp så er rovere også hjertelig velkomne) og som er gratis å være med på.

Pga. omstendigheter vi ikke har kontroll over så har planene for høstens tur blitt noe annerledes enn det som ble diskutert på forrige Vandrertur og på KK Tropp i april. Dette blir allikevel en fin tur med akuratt passe med opplegg, god mat, minfullness og fritid / frilek. Som alle gode turer har og denne turen et tema; denne gangen er tema «Vi finner nok frem til slutt«.

Tid, sted og påmelding:

Hvor: Skrabberud speiderhytte og i skogen rundt her. Turen starter og slutter ved hytten.
Kart: https://goo.gl/UiyhhL – husk 40 kr til bom, vipps til #131750 funker sånn ca.
Når: 30. september kl 18:36 – 2. oktober kl 11:53
Betaling: Det er gratis å være med, men som vanlig så er det et «no show» gebyr på 500 kr hvis ikke møter opp uten å si i fra 18 timer før. Sykdom er selvfølgelig godkjent fravær, men må også meldes fra om.

Påmelding: Via min.speiding.no innen 24. sept kl 21:00. Maks 18 plasser så det er i utgangspunktet «førstmann til mølla». https://min.speiding.no/activities/view/3201

Planen for turen er som følger:

 • Fredag: Taco, kortspill og juging før vi sovner inn på hytten.
 • Lørdag: Vi våkner til flaggheis og en fantastisk frokost før vi rydder personlig utstyr. Vi går så ut for å prøver å finne ut hvor vi er, hvor vi skal og hvor vi burde vært og kanskje hvorfor. Når vi begynner å bli sultne så lager vi en feiende flott lunsj sammen før vi setter på oss sekkene, tar med oss litt ved og går ut i skogen for å sove en natt ute der vi tror vi skal være. Kvelden avsluttes med spennende mat laget på bål hvor alle er med å lage mat sammen, artig dessert og en god leirbålsprat og fiskehistorier rundt bålet. Når vi begynner å bli trøtte så legger vi oss kanskje under åpen himmel (hvis været er ok) for en god natt ute.
 • Søndagen brukes til å spise en litt enklere frokost, dele ut merker til de som ikke har det fra før av og vi reflekterer litt. Turen går så tilbake til Skrabberud hvor vi hjelper hverandre med å rydde oss ut av hytten og drar hjem fulle av gode minner, litt manko på søvn og flere nye venner.

Rammen for turen er som alltid bål, skog, turmat fra bunnen av, leirbålsprat, patruljedrift, samarbeide, bushcraft, mindfulness og hyttekos. Det er lagt opp til en god del fritid / frilek på vandreturer – kanskje mer enn på en vanlig tur – så vi får godt med tid til å sitte ved bålet, slappe av, kose oss og bli bedre kjent. Ta gjerne med ett spill du vil spille – men husk at du må selv bære det.

Lurer du på hva som skjer på typiske vandrerturer? Les rapporten du finner her.

Mat:

Vi ordner all mat man trenger på turen, også godterier. Du skal derfor IKKE ha med godterier, energibarer ol. på turen, da det er med deltakere og ledere med allergier.

Pakkeliste:

Det du vanligvis har med på en høsttur med aktiviteter og overnatting ute uansett vær.
Pass spesielt på å huske dette:

 • Drikkekopp til lommen (snyltekopp / foldekopp er mest plassbesparende)
 • Dopapir i baklomma (rull opp 5,273 meter flatt og pakk det i en ziplockpose eller liknende).
 • Drikkeflaske med vann (min 1 liter) og spisesett
 • 1,5 liter vann til felles bruk på dag to (flasken kan fylles på hytten)
 • Tøfler / tykke sokker til å bruke på hytten
 • Gode vanntette sko (vi skal gå noen km i våt skog)
 • Klær til å være ute på tur (ikke jeans, collegebukse el. lign da det ikke tørker før tirsdagen etter turen)
 • Pakk i sekk og pass på at soveposen er pakket vanntett
 • Ha plass til fellesutstyr i sekken

NB!: Deltagerne sover første natt på hytte, natt to er ute i skogen under tarp eller åpen himmel. Vi har med tarper til alle, så du trenger ikke ta med det. Lomme/hodelykt er eneste form for elektronikk du skal ha med**. dvs. mobil, klokke, høyttaler, radio ol. blir igjen hjemme. Trenger noen hjemme å få tak i deg så send SMS til Øystein på tlf. 91550554 (Ikke ring, det er dårlig dekning flere steder, så jeg går til sted med dekning) ** Hvis du har en sykdom som gjør at du må ha med annen elektronikk enn lommelykt så er det selvfølgelig greit. Hjemlengsel og internettkløe anerkjennes ikke som sykdom.

Spørsmål:

Send en epost til oystein.bohler@gmail.com

Lapp til å henge opp hjemme finner du her:

Påmeldte i min.speiding.no

API-Server does not answer:
En gyldig URL ble ikke angitt
Please check the API URL in the block!
Stengt for kommentarer.