Invitasjon til UKS 2023

Invitasjon til UKS 2023

Kretsstyret sammen med Skjeberg og Lande speidergrupper ønsker å invitere ombudene, ledertrenerne, valgkomiteen og gruppeledere pluss en gjest til et felles møte. Som tidligere år blir det god julemat servert, og det ryktes om en veldig god dessert som er god grunn nok til å komme!

Vi vil sammen gjennomgå terminliste, budsjett og annet relevant informasjon som en forberedelse til kretsting. 

Se vedlegget for invitasjon og meld deg på!

Oppdatert 20.11.23:

Oppdatert 26.11.23:

Utlån av kretsens utstyr

Utlån av kretsens utstyr

  Trening trinn 2 – 3-5. november

  Trening trinn 2 – 3-5. november

  Oppdatering 24. okt: Alle påmeldte deltakere har fått infobrev sendt til epostadressen registrert i min.speiding – hvis du ikke har fått en epost fra oss så send en epost til ledertrenere@ook.no

  Vi ønsker deg velkommen til trening trinn 2 på Speiderborgen. Trinn 2 er kurs to i grunntreningen i NSF. Kurset er åpent for alle rovere og ledere i ØØK og andre kretser.

  Du må ha tatt trinn 1 før du kan være med på trinn 2. Det er også ønskelig at du har vært aktiv leder i minst 6 mnd mellom trinn 1 og trinn 2.

  Speiderborgen

  Les mer Les mer

  Bli med sommerleir på Nordtangen

  Bli med sommerleir på Nordtangen

  Askim speidergruppe har i over 50 år hatt et veldig godt samarbeid med flere speidergrupper i de gamle vennskapskommunene våre i Sverige, Danmark og Finland. Det har blant annet gitt oss mange gode felles sommerleirer – Nordtreff – i de forskjellige landene.

  I 2024 så er det igjen Norges tur til å arrangere Nordtreff og vi ønsker å invitere speidergruppene i ØØK til å bli med og kjenne på vennskapet man får på slike leire. Leiren blir som en tradisjonell Norsk kretsleir med haik, volleyball, bading, vennskap, mygg, ta sjansen, speiderspa og noen av våre nordiske tradisjoner for litt ekstra moro. Vi håper på å bli mellom 200 og 350 deltakere – fra alle 4 landene.
  Dette er gir også en god mulighet for å øve på å dra på sommerleir med speidere fra andre land før Landsleiren i 2025

  Det blir egen roverleir, hvis du er rover og har lyst til å komme på leir selv om gruppen din ikke er med så er hjertelig velkommen.

  Les mer Les mer

  Vel gjennomført småspeiderløft 2023

  Vel gjennomført småspeiderløft 2023

  Lørdag 7. oktober ble det arrangert småspeiderløft for småspeidere fra 1.-4. klasse, dagen ble tilbragt på Inspira science center i Sarpsborg og etter dette gikk turen til Landeparken der det ble servert pølser og kakao til alle.

  Etter dette så var det lagt opp ett spennende opplegg fra Tut og Kjør som var skattejakt.

  Trening trinn 3 – Ledelse av medledere

  Trening trinn 3 – Ledelse av medledere


  Ledertrenerpatruljen Artes Liberales inviterer til trening trinn 3 i Østfolds skoger 5-7. april 2024. Trinn 3: Ledelse av medledere er det siste trinnet i grunntreningen. Når du har gjennomført hele grunntreningen, har du gjort deg fortjent til «Bronseknappen». Den deles vanligvis ut av kretsen.

  Kurset bruker naturen som ramme for læring og friluftsliv som metode – akkurat som ellers i speideren. Det gir deg de kunnskaper og ferdigheter som behøves for at du skal kunne lede arbeidet i en enhet i din speidergruppe. Trinn 3 fokuserer på speidermetoden som helhetlig tankegang og har speidermetoden som rød tråd i kursgjennomføringen. Gjennom tilbakemelding og evaluering får du mulighet til å reflektere over din egen lederstil.

  Kurset er åpent for alle rovere og ledere i ØØK og andre kretser.

  Du må ha tatt trinn 2 før du kan være med på trinn 3. Det er også ønskelig at du har vært aktiv leder i minst 6 mnd mellom trinn 2 og trinn 3.

  Les mer Les mer

  Skjema for reise og andre utgifter

  Skjema for reise og andre utgifter

  Last ned refunsjonskjemaet til din pc, mobil eller nettbrett.

  Når du har fylt inn skjemaet ferdig så skal du laste opp skjemaet og kvittering under her.

   Vel gjennomført høstforum 2023

   Vel gjennomført høstforum 2023

   Helgen 23.-24. september ble det arrangert høstforum på Spydeberg speiderhytte.

   Teknisk arrangør som var Spydeberg speidergruppe og Trøgstad speidergruppe, hadde stelt i stand med sted og mat.

   Mange spente troppspeidere gledet seg til en helg der man kunne møte andre speidere i kretsen og kunne komme med bidra til hva kretsen kunne gjøre annerledes eller noen nye turer som kretsen kan planlegge inn i sin terminliste.

   Her er et lite bildedryss av helgen.

   SPOND

   SPOND

   Roverlaget i Østre Østfold krets har en egen spond gruppe. Har du noen i din gruppe som kunne tenkt seg til å være med på litt flere aktiviteter egnet for rover så få dem meldt inn i gruppen!

   GRUPPEKODE: HXUDZ

   INTROKURSET OG LEDERSAMTALEN HØSTEN 2023

   INTROKURSET OG LEDERSAMTALEN HØSTEN 2023

   Dette er kurset for å gjøre nye ledere kjent med speidingens bakgrunn, viktige kjennetegn og prinsipper, samt og gi dem forståelse av hva speiding er og hva det innebærer å være leder i Norges speiderforbund. Dette er et kort, men interessant kurs som markerer starten på grunntreningen som leder i Norges Speiderforbund og som gjør deltagerne til godkjente ledere etter gjennomføring.

   Lederstart består av to deler, begge delene blir gjennomført i løpet av kvelden.

   Introkurset – dette er et kurs du gjennomfører selv ved å lese heftene Velkommen som leder og Introkurs egenopplæring. Benytt deg gjerne av dette elektroniske opplegget for egenlæring til introkurset.

   Les mer Les mer

   Peff 2 – 21. – 22. oktober

   Peff 2 – 21. – 22. oktober

   Speiderombudet og ledertrenerpatruljen i ØØK inviterer til Peff 2 kurs i Åsermarka i Askim. Peff 2 omhandler patruljen på tur så derfor er kurset lagt opp som en patruljetur med Elghytta som «Basecamp»

   Sted: Ved Elghytta i Åsermarka i Askim, oppmøte og avslutning ved parkeringen til Skansehytta – kart
   Dato: 21. –22. oktober 2023
   Oppmøte: Lørdag kl 10:00
   Vi avslutter: Søndag ca kl 13:07
   Pris: Gratis deltagelse for deltakere fra ØØK, 500 kr for deltakere fra andre kreser. Det er et «noshow gebyr» på 500 kr hvis man ikke møter opp. Sykdom er godkjent fravær, men det må meldes i fra om på forhånd.
   For hvem: Alle Troppsspeidere som har gjennomført Peff1
   Påmelding: Gruppevis via min.speiding snarest og innen 17. okotober

   Les mer Les mer

   Småspeiderløft 2023

   Småspeiderløft 2023

   Østre Østfold Krets har gleden av å invitere alle våre flokk og bever speidere til en opplevelsesrik og sosial bli kjent dag, sammen med sine flokkledere lørdag 7. oktober

   Småspeiderløft arrangeres årlig av Østre Østfold krets for bevere og små speidere i kretsen.

   Denne gangen møtes vi på vitensenteret Inspiria i Sarpsborg, for et dypdykk og muligheten til å oppleve en verden under vann.

   Etterpå går vi til Landeparken der det vil bli det servering av grillmat og leirbål med underholdning.

   Påmelding på min.speiding.no innen 1. oktober

   Egenandel for påmeldte småspeidere: 50 kr

   Ingen egenandel for påmeldte ledere.

   Speidere skal medbringe krets standard helsekort under arrangement. Disse skal oppbevares av deltakende leder i speidergruppene.

   Vi ønsker å få med oss alle flokk og bever speidere i Østre Østfold Krets, til å skape masse stemning

   Om speiderne ikke har spist lunsj før de kommer, bør de ha med matpakke som de spiser når de kommer frem til Inspiria, eventuelt er det mulig å handle i kafeteriaen.

   Kl 11.00 Felles åpning – Speideren kan etter dette gå patrulje/gruppevis rundt og fritt delta i oppsatt program https://www.inspiria.no/…/hva-skjer…/helgeprogram-2023/

   Kl 15.00 Vi sykler eller kjør til Landparken, her blir det servering av grillmat, saft og kaffe. (ca 2 km)

   Kl 16.30 Felles leirbål med underholdning

   Kl 17.30 Avslutting

   Med vennlig hilsen
   Småspeiderombudet Geir
   flokk@ook.no