Småspeiderleir / Småspeiderkonkurranse 2023

Småspeiderleir / Småspeiderkonkurranse 2023

Vi ønsker alle velkommen til småspeiderleir for flokk og bever speidere.  Hovedmålene med leiren er å knytte vennskap, samarbeid, friluftsliv og til det å at speiding skal være gøy

Leirplassen blir i idylliske omgivelser på Bygdetunet i Rakkestad kommune.

Bygdetunet er et friluftsområde, ca 500 m nord for Rakkestad sentrum, som i hovedsak består av en park og et tun.

Innrykk:

Fredag fra klokken kl 17.00. Det er ikke lov å kjøre inn på leirplassen under leiren, og dere må påregne 50-100 meter å bære inn utstyret. Ta med tralle om dere har mye tungt utstyr, det vil også være en tralle til utlån.

Leirområdet:

Gruppene sørger selv for egen mat og transport til leirområdet. Det blir tilgang til drikkevann og det er tilgang til sanitæranlegg. Alt av håndvask og kvelds/morgenstell gjøres på eget området.

Engangsgriller og bål på bakken er ikke lov. Grill godt opp fra bakken er lov hvis det ikke blir for tørt. Husk brannslukkingsapparat og vannbøtte. Hvis det blir tørt i forkant av leiren, må vi si nei til grill og ellers åpen ild.

Det er avsatt god tid til mat, dette fordi vi ønsker at speiderne skal delta med matlaging og rydding etter mat. Vi ønsker også en viss ro over leiren, det trenger ikke skje noe hele tiden. La vennskap bli til på tvers av gruppene.

Fredag er det varm felles grill ca kl 18- 20

Leirbål:

Småspeiderombud ønsker at alle grupper stiller og forbereder speiderne med enten sketsj, sang, speider-rop  eller har vits og gåter til leirbålet på lørdag. Vi ønsker god stemning rundt leirbålet, før vi senker roen før leggetid.

Gruppeaktivitet:

Lik de senere år er det, blir det gruppeaktiviteter lørdag. Hver gruppe må da stille med en type aktivitet som skal vare i 1 time, og skal repeteres 4 ganger for like mange patruljer som dere selv stiller med. (3 – 7 speidere i hver patrulje). Eksempler på tidligere aktiviteter er f.eks: lage barkebåt, lage skjerfknute, lage godis eller leker. Det foregår slik at en gruppe vil komme til besøk til deres leirplass på deres økt….visa versa vil dere ta med deres patruljer på besøk til andre på gruppebesøk. Ta gjerne kontakt med småspeiderombud hvis dere trenger tips. Dere kan gjerne repetere en aktivitet dere har hatt på et speidermøte tidligere i år.

Påmeldingen har åpnet på min.speiding.no og er åpen frem til 1. juni

Pris pr. speider er 200 kr.

Kretskonkurransen:

Lag til kretskonkurransen er minimum 3 og maks 7 bever eller flokk speidere.

Bever: 1. og 2 klasse, Flokk/småspeidere 3. og 4 klasse

Maks 1/3 av patruljen kan bestå av «5.klasse småspeidere»

Bevere som stiller deltar i konkurransen og bedømmes for seg. Den samlede poengsummen pr. flokk/koloni blir fordelt på antall påmeldte lag i flokken/kolonien.

Aldersgrense for deltagelse på konkurransen er fylte 6 år.

Det skal være minst et postmannskap per påmeldte lag. Kilde: Statutter for småspeiderleir og kretskonkurranse

Ved spørsmål kontakt flokk@ook.no

Stengt for kommentarer.