Vel gjennomført Kretskonkurranse 2023

Vel gjennomført Kretskonkurranse 2023

Fredag ettermiddag begynte vårens eventyr for speidere på gressplen på utsiden av Speidertua hos Marker speidergruppe.

19 patruljer kom for å kjempe om skinndiplomer, kretsbanner og 3 plasser til NM. Denne kvelden skulle speiderne gjøre klart patruljeområdet sitt ved å sette opp telt og gjøre seg klar for start konkurransen lørdag morgen. Vi var trolig heldig med været, for solen skinte, det var godt og varmt og det var mange spente og litt utålmodige speidere som finpussa patruljeområder.

Reveljen gikk kl: 23.00 og nattevaktene som gikk runden sa at kl: 23.15 var det helt stille.

Lørdag morgen, eller skal vi si natt til lørdag, sånn rundt kl: 04.30, hørtes den første speidern, og utover fra da når solen snek seg inn i telt og det ble flere og flere våkne, så våknet nesten alle patruljene før reveljen kl: 08.00.

På ettermiddagen etter rundløypa var det klart for matoppgave. Her hadde speiderne på forhånd levert inn en oppgave om hva de skulle lage, og måtte besvare mye rundt innhold av proteiner, karbohydrater, kostråd, tallerkenmodellen osv. Matoppgaven på konkurransen bestod derfor i år av mye samarbeid, det å bruke turutstyr rett, spise sammen og ha det både moro og koselig. Også fikk de spise noe de hadde planlagt selv. Kvelden ble avslutta med uhøytidelig gruppekonkurranse og peffmøte. 

Det var mange spente speidere som stod rundt poengtavla før leggetid og visste at det var få poeng som skilte i toppen og at det var 80 poeng til å hente på søndag.

Natt til søndag kom det regnet og været vi hadde håpa fløy forbi med mye regn, så søndag morgen var det mye som fløt rundt i telt på patruljeområdene.

Søndag var jo også St. Georgsdag, og vi fikk se et skuespill som Marker speidergruppe hadde ordnet til.

Kretsleder Thomas delte ut diplomer og gratulerte og vi i speiderombud, ledere og foreldre stod overalt med et smil når vi så så mye glede, så utrolig mye mestringsfølelse og vennskap hos speiderne. Alle var enige om at helgen hadde vært topp.

Speiderombudet sier tusen takk for all hjelp fra dere ledere, frivillige og rovere som ikke hadde med patrulje i helga, veldig bra jobba.

En ekstra takk til lederombudet ved Marianne og Roverombudet ved Marie for god mat på lørdags kvelden. Den kveldsmaten hjalp ihvertfall Heidi igjennom en hektisk helg.

Takk til teknisk arrangør Marker speidergruppe.

Vi sees på leir til sommern.

Bilde under her er fra matoppgaven og gruppestafetten.

Stengt for kommentarer.