Regional kurshelg 16. – 18. november

Regional kurshelg 16. – 18. november

Kretsene i region Oslofjorden øst/nord har gått sammen om dette kvalitetsløftet, og vi håper gruppene griper sjansen og kommer med så mange ledere som mulig!

Sted: Sørmarka kurs og konferansesenter (www.sormarka.no)
Dato: 16-18 november 2012
Pris:  Kretsen dekker utgiftene for kurset (900.-)
Tillegg for overnatting inne:
Pris overnatting i dobbeltrom: 495,-
Tillegg for enkeltrom: 200,- (pr. natt)

Det er god plass for å slå opp egne telt, og det er selvfølgelig gratis. Frokost blir servert av hotellet – øvrige måltider på kurset.

Denne helgen kan vi friste med så og si hele kurspakken til NSF, bortsett fra «trinn 3» – speiderlederkurset. Dette vil bli avholdt til våren.

KURS:

  • Trinn 1 – Nyingen, Sikkerhet på tur, Norsk grunnkurs i førstehjelp
  • Trinn 2 – Treningsprogrammet – oppbygning, egen enhet og praktisk bruk – og Veiledning som metode
  • 1. hjelpskurs – Kurset starter fredag ettermiddag med norsk grunnkurs i 1.hjelp. De som ikke har denne kursdelen friskt/nylig oppdatert må velge dette som emnekurs ved påmelding! For de som nylig har gjennomført dette kurset starter 1. hjelpskurset lørdag morgen.
  • Camp Education – Dette er «trinn1» i roverversjon. CE ble avholdt første gang i 2011. Siden rovere er så kunnskapsrike og har stor læringskapasitet er dette kurset lagt opp i høyere tempo, med mer praktisk trening, og med flere emnekurs bakt in i helgen. CE er i tillegg en flott patruljeopplevelse!
  • Camp Education Extended – Som CE, men levert som en kurspakke med hele grunntreningen, og en flott avslutningstur til Kandersteg i Sveits. Det er fortsatt ledige plasser for de som svinger seg fort! Påmelding har ligget ute noe tid.
  • I tillegg er det satt opp 4 økter med nyttige emnekurs som kan plukkes i menyen ved påmelding.

VIKTIG: De som går trinn 1 og 2 kan kun ta emnekurs i 3. økt – dvs etter lunch på lørdag. For å gjøre trinn 2 ekstra nyttig denne gangen har vi gjort plass til emnekurset; PEFFKURS 0. Kurset dreier seg om hva deres speidere lærer på peffkurs, og hvilke utfordringer dere bør gi som oppfølging til peffkurs 1, 2 og 3. Dette er en nyttig gjennomgang som vi håper mange i tropp melder seg på!

Av øvrige kurs kan vi friste med:

  • Skinnarbeid – Et fint og lærerikt kurs som gir godt program for inne møter utover vinteren
  • GPS / Geocaching
  • Medlem systemet
  • Gruppe ledelse
  • Kokeutstyr – sikkerhet og bruk. Kurset holdes av en av våre leverandører på sikkert kokeutstyr. Det forekommer til dels alvorlige skader som følge av feil bruk av turkjøkken. Vi får gjennomgang, opplæring og tips.
  • Knuter/surringer – Et must å kunne for en aktiv speiderleder
  • Speiderbasen – Kurset går over to økter! Veldig nyttig for dere som skal lage program i enhetene.

Målet med denne helgen er at det skal være en sosial «høydare» samtidig som vi holder våre viktigste kurs. Det skal være nyttig for alle ledere/rovere i gruppa, og vi håper dere kommer i samlet flokk.

Er det spørsmål til helgen så nøl ikke med å ta kontakt. Særlig for de som ønsker overnatting inne anbefaler vi å være tidlig ute med påmelding for å få plass.

Påmeldingsfrist er 5/11-12 og skjer via medlemssystem på min.speiding.no

Er det spørsmål så ikke nøl med å ta kontakt med kretsleder eller de andre i kretsstyret

Vil du laste ned dette som en flott pdf for å skrive ut og henge på veggen sier du? Her finner du det! 

Stengt for kommentarer.